28.03.2024

Карантин у студентів: що таке “ізолятор” і хто зараз живе у гуртожитках Тернополя

Креатор буд

Студентські гуртожитки працюють по-новому. З понеділка університети міста знову перейшли на дистанційний режим роботи. Тому тепер для студентів кімната в гуртожитку стала аудиторією, де навчаються віддалено. Наша знімальна група вирішила перевірити, чи дотримуються працівники та студенти всіх правил карантину і як, в умовах епідемії, проводять поселення мешканців.

Марія Пик, яку зустріли в одному із гуртожитків, навчається на першому курсі та тільки планує жити в гуртожитку. Тому сьогодні лише заповнить необхідні документи, візьме ключі від кімнати і не заселиться, а … поїде додому. Каже, зайде, в кімнату, щоб подивитися, які речі будуть необхідні, коли вже приїде поселятися.

Та є значна частина студентів, які після заселення вже залишилися жити в гуртожитку. В одній із кімнат зустріли Зоряну. Дівчинка розповіла, тут регулярно проводить прибирання, на коридорі ж – двічі на день миють прибиральниці. А при вході в гуртожиток обов’язків температурний скринінг.

Ці слова підтверджують й інші студенти. Кажуть, тепер при вході в гуртожиток перевіряють не лише наявність перепустки, а й маски. Ще одна мешканка гуртожитку Вікторія, розповіла, що зараз мешканців тут не так і багато, адже чимало студентів таки поїхали додому.

Номери сімейних лікарів просто перед очима. Працівники гуртожитку жартують, що раніше тут висіли лише оголошення про оренду холодильника, а тепер – обов’язковий графік прибирання і куди повідомляти, якщо помітили ознаки хвороби.

В. о. завідувачки гуртожитку №3 Західноукраїнського національного університету Марія Сторожук каже, поселення почалося 25 серпня. Для того, аби не було скупчення людей – поселяли студентів поетапно.

Також в гуртожитку є кімната-ізолятор. У ній є 5 ліжок, окрема кухня і санвузол.

Директор студентського містечка Західноукраїнського національного університету Іван Плішко розповів, що у цьому гуртожитку такий ізолят був запланований завжди та, на щастя, ніколи не використовувався.

Додамо, цьогоріч поселення студентів триватиме 3 тижні. Це значно довші часові рамки, адже минулоріч заселятись могли лише 5 днів, та карантин змінив правила.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,