25.04.2024

Кандидатка у президенти Білорусі Тихановська перебуває у Литві

Ваша реклама

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська перебуває у безпеці в Литві, повідомив глава МЗС країни Лінас Лінкявічюс, пише DW.

Напередодні Тихановська заявила, що вважає себе переможницею виборів президента, та запевнила, що не має наміру залишати Білорусь. “Я не бачу жодної причини, чому я повинна бути заарештована, і країну я залишати не збираюся”, – сказала кандидатка у президенти, цитує агенція новин “Інтерфакс-Захід”.

Крім того, вона  подала скаргу до Центральної виборчої комісії (ЦВК) країни з вимогою перерахунку голосів і наголосила, що її виборчий штаб доводитиме фальсифікації під час голосування.

Нагадаємо, у Білорусі після закриття виборчих дільниць 9 серпня почалися стихійні протести проти результатів президентських виборів. Міліція застосувала проти протестувальників жорсткі заходи. За даними правозахисного центру “Вясна”, у перший вечір протестів загинув один протестувальник, у мінських лікарнях перебувають десятки постраждалих мітингарів. МВС країни заявило про близько трьох тисяч затриманих.

10 серпня, за даними МВС країни, під час сутичок із спецпризначенцями загинув один протестувальник: у руці чоловіка вибухнув невстановлений вибуховий пристрій, який він збирався кинути в правоохоронців. Правозахисники тим часом повідомляють, що силовики стріляли у групу журналістів попри те, що вони були у жилетах з написом “преса”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,