25.04.2024

Кабмін визначив адміністративні центри та затвердив території 1470 тергромад

Креатор буд

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні підтримав проект розпорядження Кабміну про визначення адміністративних центрів та затвердження територіальних громад, у якому визначив адміністративні центри та затвердив території 1470 територіальних громад, передає УНН.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що на підставі затверджених рішень, згідно з вимогами закону України про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адмінцентрів територіальних громад, для Центральної виборчої комісії буде підстава призначити перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад, а також голів відповідних територіальних громад.

“Прийняття розпоряджень Кабінетом міністрів України забезпечить формування та функціонування спроможних територіальних громад та відповідних органів місцевого самоврядування, здатних надавати населенню якісні послуги, створити більш комфортні умови проживання жителів, а також забезпечить проведення місцевих виборів у 2020 році на новій територіальній основі”, — додав Олексій Чернишов.

Він розповів, що у Тернопільській області передбачається утворити 55 територіальних громад.

У Волинській буде 54, у Полтавській — 61, у Дніпропетровській — 86, у Сумській — 51, у Миколаївській — 52, у Кіровоградській — 49, у Черкаській — 67, у Івано-Франківській — 62, у Рівненській — 64, у Вінницькій — 63, у Закарпатській — 64, у Київській — 69, у Чернігівській — 57, у Харківській 56, у Луганській — 37, у Одеській — 91, у Чернівецькій — 52, у Запорізькій — 67, у Херсонській — 49, , у Хмельницькій — 60, у Донецькій — 66, у Житомирській — 65 і у Львівській області — 73 територіальні громади.

Проект розпорядження проголосували з доопрацюванням в одноденний термін. Зокрема, розглянуть внесення територіальних громад у Вінницькій, Житомирській та Полтавській області і розглянуть ситуацію у Сумській області.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,