25.04.2024

Кабмін повинен включити дані про антитіла до COVID-19 у критерії скасування карантину – ексміністр МОЗ

Ваша реклама

Відсоток населення з антитілами до COVID-19 має бути одним із критеріїв віднесення того чи іншого регіону до “кольорової” карантинної зони, а високий відсоток – підставою скасування карантину. Так вважає ексміністр охорони здоров’я Василь Князевич, передає УНН.

За його словами, показник імунності населення до вірусу, по-перше, “дасть більш реальну епідеміологічну картину”, а по-друге – це не дозволить містам чи областям штучно скорочувати обсяги ІФА-тестування на коронавірус.

“Тому, це було б дуже доречно і доцільно, щоб орієнтувалися на відсоток населення з антитілами до COVID-19. За таких умов ніхто не зможе штучно знижувати кількість тестувань. Таким чином, ми будем оперувати інформативною статистикою”, – сказав він.

Князевич нагадав про кримінальну відповідальність, яка передбачена за спроби приховати COVID-19 або ж його свідоме невиявлення.

“А у нас комунальними закладами управляють мери міст, голови адміністрацій чи рад, і саме вони мають нести відповідальність за об’єктивність статистики і широке охоплення тестуванням”, – додав ексміністр МОЗ.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,