03.05.2024

Із військовим Віталієм Матичаком попрощалися у Тернополі

Ваша реклама

Захищав нашу з вами незалежність. Віталій Матичак присягнув на вірність Україні в листопаді 2021го року, одразу після повноліття. Армією хлопець марив дуже довго. І з минулого року був наймолодшим «едельвейсом» у своєму підрозділі.

Віталій служив у 10 гірсько-штурмовій бригаді в саперному відділенні. 9 жовтня захиснику виповнилося 19. А 15го вночі він вийшов на огляд території. Їхня бригада мала саме наступати, і для цього сапери перевіряли місцевість. Але Віталій натрапив на ворожі снаряди.

В день, коли загинув Віталій, за нього помстилися побратими. Противник зазнав значних втрат.

Друзі пам’ятають захисника дуже щирим, відважним, завжди готовим  допомогти. На початку жовтня хлопець приїжджав на тижневу відпустку додому, розповідають друзі. У Віталія було стільки планів та бажань. Він мріяв одружитися. Захисник вірив- спершу переможемо ворога, а після цього повернувся б до мирного життя.

Хоч хлопець був і наймолодшим, проте встиг багато  навчитися і виконав чимало завдань вдало. Він був відважним «едельвейсом».

Своє життя воїн віддав, аби кожен із нас міг мріяти, планувати майбутнє і жити мирно у вільній та незалежній Україні. Вічна слава та шана Віталію Матичаку, дякуємо за захист.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,