28.03.2024

Історія захисника Назарія Хруща: воїн з Тернопільщини звільняв Херсонщину і досі б’ється за Бахмут

Креатор буд

Кілька днів, щоб побачитись з рідними і знову в бій. Це історія про бійця Назарія Хруща зі Скалата. Чоловік пішов воювати добровольцем ще у 2014 році. Тримав оборону на Волноваському напрямку. Після 24 лютого знову вирушив захищати кордони країни. Разом з побратимами звільняв Херсон, а зараз перебуває у найгарячішій точці — на Бахмутському напрямку. Про бойовий дух, війну на нулі та нашу перемогу — читайте далі.

Військовослужбовець Назарій Хрущ на кілька днів приїхав до Тернополя. Боєць скористався відпусткою, щоб побачити рідних, а вже завтра знову вирушить працювати — бити ворога на Бахмутському напрямку. Військові готуються до контрнаступу.

Назарій каже, для нього війна розпочалась ще після Революції Гідності. Тоді він був одним із добровольців, які вирушили на захист країни у 2014 році.

Після повномасштабного вторгнення чоловік знову доєднався до лав Збройних сил України. На службі вже більше року.

“Був піхотинцем, тепер довелось стати артилеристом. Зараз я займаю посаду заступника командира дивізіону з тилу, тобто все що стосується боєприпасів. палива, їжі, це все в моїй зоні відповідальності”, — каже майор ЗСУ Назарій Хрущ.

Боєць пригадує, знаковим був бій на Херсонщині, куди їх з побратимами відправили в листопаді. Завдяки вдалій роботі вдалось вибити ворога з позицій і звільнити Херсон. Згодом хлопців перекинули на Бахмутський напрямок. Там бійці перебувають і досі. Назарій каже, перші місяці боїв були важкими. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,