19.04.2024

Історія родини тернополян, де два покоління боролися за незалежність

Креатор буд

Століттями московська навала нищила усе державне. І намагається робити це по сей день. Але Україна – це сім’ї, які передають традиції наступним поколінням, а найголовніше – готові до захисту свого народу. Історія повторилася у родині Ярослава Антонюка. Ще змалку в патріотизмі і любові до України його виховувала бабуся. Марія Флейтута в молодості була зв’язковою УПА. А Ярослав Антонюк пішов боронити Україну після окупації Донбасу.

Марія Михайлівна пригадує: за державу боролися її однолітки, солдати ОУН, УПА. А вона допомагала їм, була зв’язковою. Тоді жила на Львівщині, у селі Бояничі. Вона готувала їжу для повстанців. Потім закопувала її в лісі, звідки захисники забирали харчі.

Через багато років після цього за незалежність України почав боротися Ярослав Антонюк. Коли почав навчатися у Тернополі, захопився бойовими мистецтвами, вступив в «Тризуб». В 2013 році з друзями із «Тризуба» поїхав на майдан. А після майдану – війна. росія напала на українські землі. Ярослав один з перших взяв до рук зброю і пішов на передову.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,