20.04.2024

Історія лелеки: як птах змінив життя тернопільської родини

Ваша реклама

Екологічний спосіб життя. Саме такий веде підприємиця  Рената Літинська із родиною вже 2 роки. Історією про те, як це почалось вона розповіла нашій знімальній групі.

Жінка каже, що життя на «до» і «після» розділив трагічний випадок. Пані Рената розповідає, одного разу її старший син знайшов травмованого птаха – лелеку. Його забрали додому, бо не було спеціаліста, який міг би зарадити. Сім’я знайшла контакти орнітологічного центру, з фахівцями якого спілкувалися телефоном, адже транспортувати птаха, щоб допомогти йому – не змогли.

Родина доглядала за лелекою два тижні і його шанси вижити збільшилися до 70%. Та через деякий час, його стан різко погіршився і, попри всі зусилля, лелеку не вдалося врятувати. Аби зрозуміти, що стало причиною загибелі птаха, вирішили зробити розтин.

Пані Рената пригадує, тоді виявилось, що в нього взагалі не було шансів на одужання, а те, як він прожив ці два тижні – залишається загадкою. Адже в шлунку птаха виявили чимало предметів, практично, це було сміття, яке його і вбило.

Після цього випадку, сім’я твердо вирішила вести екологічний спосіб життя. Відмовилися від пластику, поліетиленових пакетів та інших речей, які шкодять екології. У Пані Ренати є свій бренд спортивного одягу, при пошитті якого, вона також намагається дотримуватися екоправил.

Усі залишки тканини відправляють на переробку, а одноразове пакування замінили на екоторбинки, аби внести і свою лепту в збереження екології. Вартість таких упаковок, до слова, в ціну товару не вкладає.

Окрім цього, родина сортує сміття вдома, ходять у магазини зі своїми багаторазовими торбиками, економлять воду та електроенергію, віддають старий одяг, а також не користуються одноразовим приладдям у кафе. Це вже своєрідні екозвички.

Пані Рената закликає всіх тернопрлян берегти екологію нашого міста. Це, запевняє, не складно – варто лише почати. І додає цитату, з якою, каже, повністю згідна: «Якщо ви вважаєте, що проблеми зовнішнього середовища менш важливі, ніж економіка, то спробуйте затримати дихання і порахувати свої гроші».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,