19.04.2024

Іспити з нововведеннями: за яких умов тернополяни отримують водійські посвідчення

Креатор буд

Лише за умови відео- та фотофіксації. Так тепер відбувається практичний іспит для отримання водійського посвідчення. Від початку і до завершення їзди під час екзамену  усе фіксує відеореєстратор всередині авто. Ззовні здачу іспиту знімають камери направлені на майданчик.

Наша знімальна група поспілкувалася із Андрієм, який уже завершив їзду. Хлопець зізнається, було складно опанувати хвилювання, адже здавав вперше. Розповідає, найважче дається паралельне паркування, адже треба добре розуміти габарити машини. А відеорестратор працює відразу, ще до початку руху.

Хвилюються і ті, хто саме готується до здачі екзамену. Серед них – Анелія. Дівчина розповідає, що практичний іспит мав бути значно швидше, але через карантин його відтермінували і тепер буде здавати за новою інструкцією, що передбачає наявність відеофіксації. З цього приводу, каже, не переживає.

Уже вдруге на такому екзамені із практичних навичок Андрій. Він переконаний – ці нововедення просто необхідні, адже, каже, за потреби можна буде переглянути це відео.

Після здачі іспиту, відео зберігається на сервері. Якщо водій не згоден із результатами, то може оскаржити його протягом 10 днів. Окрім такого нововведення, простішою стала процедура підтвердження водійського стажу.

Головний спеціаліст Регіонального сервісного центру МВС філія Головного сервісного центру МВС України Василь Барановський розповів, що при отриманні категорій СЕ, С1Е, ВЕ, DE, D1E підтвердження стажу керування транспортним засобом можна підтвердити за наявності таких категорій як С1, С, D1, D.

До здачі практичного і теоретичного екзамену водіїв допускають лише за попереднім записом на сайті МВС та за наявності засобів індивідуального захисту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,