04.05.2024

Іспити онлайн: тернопільські студенти дистанційно закінчать навчальний рік

Креатор буд

У зв’язку з пандемією корона вірусу, студенти вперше захищатимуть курсові та бакалаврські роботи онлайн, а викладачі їх оцінюватимуть віртуально. Як це відбуватиметься у вищих навчальних закладах Тернополя дізнавалася наша знімальна група.

Екзамени, бакалаврські та курсові цьогоріч студенти здають онлайн. Захист вже  почався і триватиме до 30-го червня.

Студент 4-го курсу ТНЕУ Сергій розповідає, його виші нововедення – замість бакалаврської здаватиме комплексний державний іспит. Як цей процес відбувається онлайн Сергій незнає, але каже, у навчальному закладі, через епідемію більше 2-х місяців вчились дистанційно. Нічого складного, запевняє, у цьому немає. Хлопець продовжує, до користування електронними ресурсами чи сучасними технологіями всі й так звикли, адже спеціальною системою Moodle студенти користувалися і раніше.

Попри те, що така система навчання у ТНЕУ діяла, першокурсники зізнаються, їм було не легко. До прикладу, Катя, яка писала першу в житті курсову, і консультувалась з викладачами з допомогою Інтернету каже, важко зосередитися і самостійно розібратися, а через помилки роботу можуть не прийняти.

Захист курсової роботи у Каті відбуватиметься на початку червня на онлайн-платформі Zoom.

Щодо Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, то там також використовують сучасні програми та платформи для дистанційного навчання. Студентка 2-го курсу Анастасія розповідає, курсову роботу пише вперше та запевняє, для неї це не так складно, як здавалося спочатку. Зараз дівчина вже на фінішній прямій – редагує роботу та готується до онлайн захисту.

У ТНПУ зізнаються, у зв’язку з поширенням СОVID-19 і тим, що все навчання треба було організувати дистанційно – було непросто. Особливу  увагу приділяють тому, щоб внести відповідні зміни в університетські положення, щоб проводити і якісне дистанційне навчання і атестацію, – розповів завідувач навчально-методичного відділу ТНПУ ім. В. Гнатюка Андрій Киданюк.

Пан Андрій зазначив –  захист курсових і бакалаврських відбудеться уже на днях. Якщо ж технічні причини цьому завадять, то є час виправити ситуацію до 30 червня, поки працюватиме екзаменаційна комісія.

А от у Тернопільському національному технічному університеті ім.. І. Пулюя уже стартував захист магістерських робіт. Працюють на спеціальній платформі. Ректор повідомляє, виш має досвід у розвитку і вдосконаленні дистанційного навчання, тому для них це не новинка. Петро Ясній зауважує – по Україні працюють дистанційні центри, з допомогою яких навчаються студенти заочної та дистанційної форми. Система створена на базі вільної, безкоштовної платформи.

У всіх ВНЗ запевнили, що дистанційне навчання – не проблема. Головне, щоб технічних збоїв не було.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,