18.04.2024

Інструкція тернопільському виборцю: як в умовах епідемії коронавірусу організовують роботу виборчих дільниць

Креатор буд

Маска, рукавички та особиста ручка. А ще – соціальна дистанція та регулярне провітрювання. За таких умов проведуть цьогорічні місцеві вибори під час епідемії коронавірусу. Щоб у день “x” все пройшло добре, до прикладу, на ДВК у кооперативному коледжі вже тиждень тривають приготування.  Поставили скриньки для бюлетенів та кабінки для голосування.

Голова Тернопільської ДВК №611110 Катерина Ковцун розповіла, що на дільниці зареєстровано 1624 виборця, а членів комісії – 18. ДВК вважається великою. Щодо умов роботи, то кожних 4 години має бути провітрювання. Якщо буде сприятлива погода, то будуть відкриті 2 виходи, щоб не було контакту між людьми.

Пані Катерина, участь у виборах, як член комісії, бере не вперше. Із досвіду минулих років каже, є так звані години “пік” коли виборці активно приходять на дільниці. Тому звертаються до усіх, аби приходили у різні години та не створювали масового скупчення людей.

Члени виборчої комісії закликають, аби виборці наперед ознайомились зі списками кандидатів. Адже це дозволить значно зекономити час перебування у кабінці для голосування. А також просять бути уважними, адже через допущену помилку ваш голос можуть не зарахувати.

Член Тернопільської ДВК №611110 Андрій Луцик зазначає, що не дійсними будуть бюлетені, якщо є 2 позначки за 2 різні партії або якщо немає жодної позначки за партію. Всі решта бюлетенів вважатимуться дійсним, але це вже буде розглядатися комісією.

На цій виборчій дільниці є вже 17 заявок виборців про те, що через стан здоров’я вони голосуватимуть вдома.

Якщо ж ви захворіли, можете написати відповідну заяву у виборчій дільниці та додати до неї медичну довідку. Тоді до вас упродовж дня прийдуть члени комісії зі скринькою та у відповідних засобах індивідуального захисту, аби ви таки зробили свій вибір.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,