25.04.2024

Інспекція: від сьогодні у Тернополі повноцінно запрацювали заклади харчування

Креатор буд

Після майже трьох місяців карантину ресторанний бізнес починає повертатися до звичного ритму роботи. У закладах дозволили відкрити, окрім літніх терас, й зали всередині. Наша знімальна група завітала в один із них, аби дізнатися, чи вдалося повністю відновити роботу після карантину.

В закладі порожньо, адже до відкриття ще година. Працівники готуються, прибирають приміщення. Розповідають, ще наприкінці минулого місяця відкрили літню терасу, та в час карантину відвідувачів було в рази менше, ніж до.

В закладі запевнили, працюють з дотриманням усіх необхідних карантинних норм. Так столики в середині розмістили на відстані півтора метра один від одного. Також є обмеження й в кількості людей – не більше 4 за одним столом. Є антисептик, яким можуть користуватися відвідувачі. І меню – безконтактне.

Щодо засобів індивідуального захисту в працівників, то кажуть і маски, і рукавички, змінюють кожних кілька годин. Впродовж однієї зміни працює лише 10 людей.

Серветки розклали, посуд продезінфікували, приміщення провітрили. Працівники кажуть, роблять все для того, аби відвідувачі відчували себе комфортно та захищено.

До слова, окрім сфери ресторанного бізнесу, в Україні з початку червня відновив свою роботу й громадський транспорт, відкрили торгові центри та більшість магазинів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,