27.04.2024

Інформаційний рейд: працівники Держпродспоживслужби про роботу закладів під час карантину

Креатор буд

Працівники Держпродспоживслужби вийшли на рейд Тернополем. Цього разу перевіряють магазини, заклади громадського харчування, перукарні та спортзали. Інспектори служби спільно з спеціалістами управління Держпраці розказують про те, які умови необхідно створити для відвідувачів задля їхньої безпеки, та звертають увагу на відповідальність за порушення.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Олена Паламар розповіла, що у Тернополі створили мобільні робочі групи, які перевіряють дотримання вимог роботи в період карантину закладами харчування, магазинів продовольчими і непродовольчими товарами, салонами красоти перукарнями, закладами фізичної культури та спорту.

Фахівці кажуть, що передбачений ряд правил роботи для закладів різних типів. Для якіснішого інформування їх розписали на спеціальних листівках, які залишають представникам закладів.

Головний державний інспектор управління Держпраці у Тернопільській області Іван Маліновський зауважив, що його колеги звертають увагу на кількість працівників та дотримання правил охорони праці.

Інформаційний рейд розпочали із закладів, які розташовані у центрі міста. Роз’яснювальні бесіди проводитимуть ще кілька днів. Далі, у випадку виявлення порушень – штрафуватимуть. Сума штрафу залежатиме від складності порушення. Мінімальний становитиме 425 гривень, максимальний – 34 тисячі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,