26.04.2024

Хтось керує, а хтось воює: хто з депутатів Тернопільської обласної ради взяв до рук зброю та що роблять інші?

Креатор буд

Депутати теж воюють. В обласній раді Тернополя число обранців, які вступили до ЗСУ – найбільше в Україні. Хто воює, а хто залишився в тилу і що вони роблять. Про все це — у матеріалі наших журналістів.

Отже, з депутатського крісла — в окоп. Одне з найголовніших рішень в своєму житті народні обранці ухвалювали в перші дні повномасштабної війни. У Тернопільській обласній раді із 64 — 13 депутатів вступили до лав ЗСУ.

Як відзначає голова облради Михайло Головко, Тернопільська обласна рада займає перше місце в Україні за кількістю депутатів, які воюють в ЗСУ.

Найбільше депутатів облради, які пішли в ЗСУ,  від фракції «Свобода». Донедавна воювала і Марія Чашка. Депутатка, військовослужбовиця за більш ніж рік війни стала страхом для росіянців, про неї змонтували цілий фільм як про “страшну націоналістку”, яка “керує каральними операціями”.

Четверо депутатів обласної ради від фракції ЄС теж змінили мандат на автомат. Тарас Юрик зараз воює в складі 105 бригади ТРО. До 2022 року військового досвіду не мав.

Думки щодо того, чи мають депутати йти на війну у виборців різняться. Ми поговорили з тернополянами. Запитали, що вони думають про вибір чиновників стати солдатами.

Двоє депутатів від фракції “За майбутнє” з обласної ради теж на початку повномасштабної війни пішли в ЗСУ. Тут, в тилу, їхні колеги  дбають про забезпечення, техніку, продукти та інші речі, необхідні на передовій, каже перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук.

Ще воюють депутати від “Батьківщини” та “Довіри”. З ними нам поспілкуватись не вдалось, проте кожному дякуємо за відвагу захищати Україну. І допоки одні воюють, інші потрібні і в тилу, каже голова обласної ради. Депутати продовжують збиратись на сесії, щоб не припиняти економічне, соціальне життя Тернопільщини. І щоб з тилу – допомагати передовій

Важливо, що депутати Тернопільщини воюють з російськими окупантами ще з 2014 року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,