24.04.2024

Хронологія поширення короновірусу в Україні

Ваша реклама

Весна, яка змінила життя мільйонів. Через півроку від виявлення першого хворого у китайському Ухані у світі підтвердили понад 9 мільйонів випадків захворювання на СОVID-19. Тоді, у січні, ніхто подумати й не міг, що ця історія так вплине на наше з вами життя.

Чотири місяці тому Україна увійшла в затяжний карантин, а 19-го червня в нашій країні виявили новий добовий максимум – 921 випадок захворювання.

Щодо хронології подій, то 23-го березня зафіксували 73 випадки коронавірусної хвороби. Через місяць, 23-го квітня, вже було 7 170 хворих людей. 23-го травня – 20 580. Станом на сьогодні, 23 червня, в Україні захворіли 38 тисяч 74 людини.

Тобто, в Україні впродовж 4 місяців кількість хворих лише зростала. І це попри те, що перша хвиля захворюваності, за словами медиків, вже завершилася.

Після двох місяців обмежень, 11-го травня, в Україні офіційно послабили карантинні заходи. Знову запрацював громадський транспорт, відкрили заклади харчування, торгові та фітнес-центри, перукарні.

Місяць тому наша країна разом з Італією, Іспанією поетапно почала виходити з карантину. У червні ж в Україні фіксують антирекорди з інфікованості, а в країнах західної Європи захворюваність йде на спад. Так за останню добу в Італії виявили понад 200 нових випадків коронавірусу. Міста, які на декілька місяців стали привидами, знову повертаються до життя. Та чому ситуація в нашій країни розгортається за протилежним сценарієм?

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зауважує, що українці в громадських місцях нехтують вимогами карантину, а це збільшує ризи поширення хвороби.

І, як запевняє міністр, така ситуація чи не в усіх містах України. А от на Тернопільщині через збільшення кількості хворих – минулого тижня повернули в дію жорсткіші карантинні обмеження і поки невідомо, коли їх знімуть.

Головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук каже, що динаміка зростання у нас, практично, вдвічі більша від норми.

Поки ж ніхто з медиків та урядовців не береться робити прогнозів – коли ж світ знову буде жити у звичному ритмі. Впродовж останніх місяців вчені в Оксфорді та приватних лабораторіях США, Європи та Азії працюють над створенням вакцини від коронавірусу.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,