20.04.2024

Грантові проєкти від фонду “МХП — громаді” реалізували на Тернопіллі

Ваша реклама

Новий комп’ютерний клас у Шибалинській гімназії. А ще садова техніка у Саранчуківській громаді. Грантові проєкти швидкого реагування на виклики війни “Час діяти, Україно” втілили у життя на Тернопіллі. Ініціатор ідеї — благодійний фонд “МХП – громаді”, який загалом профінансував реалізацію понад 100 проєктів по всій Україні. Подробиці про проєкти благодійників дізнавалися наші журналісти.

“Створення сучасного комп’ютерного класу “Smart”. Таку назву має один із переможців грантового проєкту швидкого реагування на виклики війни “Час діяти, Україно”. Його продовжує реалізовувати благодійний фонд “МХП – громаді”.

“Це дуже вагомий внесок, тому це дає можливість нашим учням краще засвоювати знання з інформатики за допомогою комп’ютерних технологій та інтернет ресурсів”, — відзначає голова учнівського комітету Шибалинської гімназії Бережанської міської ради Юля Бурдяк.

Шибалинська гімназія закупила сім комп’ютерів і комплектуючі до них, а також принтер. Грантові кошти від фонду “МХП – громаді” склали майже сто тисяч гривень. Ще 30% співфінансувала Бережанська міська рада. Саме фахівчиня відділу економіки написала проєкт. Подавачем на конкурс стала громадська організація створена при гімназії “Золоте поле”.

Менеджерка соціальних проєктів по Львівському, Івано-Франківському та Тернопільському регіонах БФ “МХП — громаді” Ірина Семко пояснює, що конкурс діяв на території всієї України, на нього подали понад 400 проєктів, з яких профінансували 102 проєкти.

“Тепло для громади” — такий проєкт реалізувала Саранчуківська громада. Тут мали мрію закупити щеподробильний агрегат та потужну бензопилу. Її реалізували і тепер у селі зможуть отримувати дешеве паливо, каже голова Саранчуківської сільської ради Володимир Петровський.

Подрібнювач гілок обійшовся у 70 тисяч грн. Ще 30 пішло на бензопилу. У грантових конкурсах від фонду “МХП – громаді” у Саранчуках вже брали участь. Спільно радяться, на які потреби писати проєкти, адже додаткове фінансування зайвим ніколи не буде. Тим паче у час війни. Тепер з цією технікою буде чимало роботи.

“У селах є багато місць захаращених, зарослих кущами. Наприклад, в нас зараз парк потрібно чистити, потрібно чистити – ми відновили ставок, а він заріс. Тепер для цього апарата, і для хлопців і хто брав участь у проєкті, це величезний подарунок”, — відзначає Володимир Петровський.

Додамо, у фонді планували реалізувати цього року 70 ініціатив по всій Україні, та, врахувавши, що проєктів було подано значно більше, у підсумку вдалося втілити 102 проєкти на понад 8 млн грн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,