20.04.2024

Благодійний фонд “МХП — Громаді” організував свято для маленьких переселенців та тих, чиї батьки на передовій

Креатор буд

Пісні про війну і біль співають сучасні діти. Попри усі ці важкі події у малечі повинно бути дитинство. Саме тому для внутрішньопереміщених діток та тих, чиї батьки воюють, благодійний фонд “МХП – Громаді” організував свято. Малеча змогла повністю розслабитись і на деякий час відволіктися від тривожних думок.

“Ми зібрали цих дітей, бо хотіли зробити якийсь розважальний захід, тематично спекли піцу. Далі ця піца буде продаватися на святкуванні і гроші також будуть збирати”, — відзначила менеджерка регіональних соціальних проєктів БФ “МХП — Громаді” Ірина Семко.

Незважаючи на початок війни, благодійний фонд “МХП – Громаді” започаткував конкурс проєктів “Роби своє”. Таким чином підтримав малих підприємців. Участь у конкурсі взяло чимало громад з Тернопільщини. Однією з переможців конкурсу стала еко-садиба “У Тетяни” в селі Шибалин. Заклад отримав фінансування — 80 000 гривень на облаштування вуличного освітлення та альтанки. Нині саме тут і організували захід для малечі.

“Як тільки ми почали писати проект, я зразу написала, що я хочу веранду і дерев’яну беседку, ще вуличні ліхтарі поставити довкола басейну. І от ми виграли”, — розповіла одна із переможниць конкурсу Любов Гац.

“МХП – Громаді” налагодив співпрацю з місцевою владою не лише у фінансуванні потреб громад, а й у виділенні техніки. Там одне із рослинницьких підприємств холдингу “Захід-Агро МХП” уже багато років надає свою техніку для боротьби з борщівником, загорянням торфовищ (тобто пожежами), очистки доріг від опадів взимку та їх підсипки. Це значна допомога для місцевої влади.

“Це холдинг завжди нам допомагає технікою, тому що в нас великих підприємств або фермерів немає”, — підкреслила староста Шибалинського старостинського округу Ольга Дудар.

Нині серед працівників  “МХП” популярною є культура корпоративного волонтерства. Попри війну компанія продовжує вчасно виплачувати зарплатню. Створює чимало нових проєктів націлених на різні діапазони розвитку. Це і “зелена планета з МХП”, “Посій насіння” і “Збери врожай з МХП”, “День Донора”. А головне підтримує малечу, яка покинула свої домівки через війну.

“Єдине, що змінилося під час війни — це те, що ми трошки змінили трошки напрямки соціальної підримки. В нас перший напрямок – це гуманітарна допомога, ми організовуємо збір логістику та роздачу, де присутні підприємства МХП. Друге — це підтримка бізнеспроектів і бізнеспроекти на розвиток громад і соціальних ініціатив, а також третє це звісно ж медична підтримка, на територіях агрохолдингу”, — підкреслила керівниця відділу соціальних програм та партнерства БФ “МХП — Громаді” Вікторія Нагірняк.

Малечі таке свято сподобалось. Усі гралися кульками, ласували смаколиками, ну і звісно ж самотужки робили піцу, яку потім продавали.

Але це далеко не всі заходи для малечі, які організовують працівники МХП. Вже зовсім скоро в рамках проєкту “Привітай першокласника” маленьким першачкам вручать рюкзачки з шкільким приладдям.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,