28.03.2024

Графік роботи сімейного лікаря: як пацієнтам отримати консультацію медика в умовах епідемії коронавірусу

Креатор буд

У Центрі первинної  медико-санітарної допомоги Тернополі кажуть, що пацієнти зараз часто телефонують у позаробочий час. І це не дивно, адже люди схвильовані через епідемію коронавірусу. Відповід, навантаження у медиків суттєво збільшилось.

До прикладу, у сімейної лікарки КНП “Тернопільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Таміли Камінської 1610 пацієнтів. В період епідемії вони значно активізувались. Адже за будь яких симптомів, чи нездужання, телефонують до сімейного лікаря. Проте, фахівчиня зізнається – не завжди має можливість відповісти на дзвінок чи повідомлення. Старається передзвонити та допомогти кожному. Тому, часто доводиться консультувати пацієнтів у вихідні чи у після робочий час.

Лікарка розповідає, амбулаторії закладу працюють з 8:00 до 19:00. Кожен сімейний лікар має свій графік роботи, з яким можна ознайомитись на сайті або у реєстратурі. Робота поділяється на години прийому – 5,5, і ще 2,5 годин лікар надає консультації телефоном.

У центрі первинної медико-санітарної допомоги наголошують, послуги, які надають сімейні лікарі не відносяться до екстрених. Тому, якщо ваш лікар не бере слухавку, а у вас важлива справа, чи виникли раптові проблеми зі здоров’ям – краще телефонувати на лінію 103.

Заступниця директора КНП “Тернопільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Надія Боднар зазначає, що коли сімейний лікар відпочиває, в нього вихідний день, то є інші лікарі, які чергують і можуть надати медичну допомогу. Не обов’язково, наголошує, турбувати лікаря вночі, у вихідні чи святкові дні.

У вихідні, святкові та неробочі дні у вашій амбулаторії працює черговий кабінет та реєстратура. Завжди можна звернутись туди, перш ніж турбувати свого лікаря. Надія Боднар додає, що лікарям необхідний відпочинок, адже від цього залежить і якість надання медичної допомоги.

Тому, звертаємось до усіх тернополян – не ображайтесь на лікарів, якщо вам не передзвонили, будьте терпливими. Та пам’ятайте, що медики теж люди, які в умовах епідемії працюють у посиленому режимі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,