29.03.2024

Готуються до другої хвилі коронавірусу: в Тернополі стартує ініціатива “Будьте здорові”

Креатор буд

«Будьте здорові». У Тернополі стартувала ще одна медична ініціатива. Головна мета – забезпечити лікарні області необхідними засобами захисту та обладнанням.

Активісти кажуть, за останні півроку в медичні установи області вони вже передали 800 ІФА-тестів, понад 200 захисних костюмів, 170 пульсометрів, 4 ларингоскопи та понад 6 тисяч медичних масок.

Активістка Тернопільського осередку ГО “Справа громад” Вікторія Кривоніс каже,  зараз, коли пішла друга хвиля пандемії – знову готові працювати. Знову готові засобами захисту, ми готові роздавати навіть у палатках маски для всіх мешканців Тернопільщини, адже працюють для людей.

В найскладніший період саме завдяки допомозі небайдужих лікарі могли злагоджено працювати і допомагати людям. Директор КНП “Почаївська районна комунальна лікарня” Кременецької районної ради Тернопільської області Богдан Кучер розповів, що декілька місяців тому в закладі була складна ситуація. Кількість хворих на COVID-19 з кожним днем зростала, а засобів захисту і потрібного обладнання було критично мало. Саме тоді завдяки допомозі волонтерів вдалося подолати захворюваність. Додає, також передавалися для жителів набори харчові, для одиноких людей, в районі було оформлено пошиття індивідуальних костюмів, в приміщенні районної ради Кременеччини.

У рамках ініціативи «Будьте здорові» жителі Тернопільщини зможуть безкоштовно отримати на вулицях необхідні засоби захисту.

На сьогодні «Європейська Солідарність», яка є патріотичною партією, найбільше спрацювала щодо допомоги в боротьбі з COVID-19. Це в плані закупівлі обладнання, закупівлі засобів захисту, масок, – каже  голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Також активісти планують розвивати страхову медицину. Запевняють, таким чином лікарі відчуватимуть себе в безпеці і матимуть необхідне медичне забезпечення.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,