19.04.2024

Газ дорожчає: чи готові тернополяни платити 7,92 грн. за кубічний метр

Креатор буд

7,92 грн. за кубічний метр. Саме стільки тернополяни платитимуть за природній газ у листопаді. Ціни ростуть, а разом із ними збільшується і обурення містян.

Люди кажуть, і так ледь зводять кінці з кінцями. Дехто про підвищення цін чув, та вже непокоїться. Адже як оплатити комунальні послуги взимку – не знає. Є й ті, хто економить. Зустріла наша знімальна  й тернополян, які із підвищенням цін миряться, й запевняють – із розумінням до цього ставляться.

У “Тернопільміськгаз” пояснюють, є кілька факторів, які впливають на ціну газу. Перше, розпочався опалювальний сезон – відповідно, на ринку зріс попит.

Заступниця директора з постачання та обліку газу “Тернопільміськгаз” Галина Голоюха каже, що другий фактор – це те, що до першого серпня ціну газу контролювала держава, були поставлені спеціальні обов’язки на постачальників і на “Нафтогаз”. З першого серпня – ринок вільний. Постачальник закупляє і, відповідно, постачальник встановлює свою ціну.

Нагадаємо, що минулого року, в опалювальний період тернополяни платили близько 6-ти гривень за кубічний метр. До того ж, у “Тернопільміськгаз” додають, 7,92 – це вартість газу у листопаді. Прогнозують, що у грудні та січні ця сума може бути ще вищою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,