18.04.2024

Гаряча вода цілодобово: у Тернополі проводять реконструкцію котелень

Ваша реклама

Сучасне та енергоефективне обладнання. Саме його встановлять у 9 котельнях Тернополя, в рамках проєкту «Модернізація системи теплопостачання». Завдяки новому устаткуванню, тарифи за тепло і гарячу воду для містян не будуть підвищувати, запевняють в «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Окрім цього, покращиться якість подачі води, а гарячу – населення буде отримувати цілодобово.

Головний інженер КП теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” ТМР Віталій Грубенюк каже, що зараз практично все обладнання в котельнях міста зношене та морально застаріле. Необхідний капітальний ремонт, саме тому й прийняли рішення замінити його новим обладнанням та переведенням на автоматизований процес роботи. До того ж, у такому випадку з’явиться можливість подавати населенню гарячу воду цілодобово.

Уже розпочали роботи із заміни котла та насосів у котельні на вулиці Живова, 12. Міський голова зазначив, через карантин обладнання доставили із запізненням, проте здійснити заміну планують до кінця року. Працювати будуть, навіть взимку, це не вплине на постачання тепла до прилеглих будинків.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що цього року планують повністю зробити заміну насосного обладнання та котлів у 5 великих котельнях на вулицях Живова, Франка, Галицькій та Дружби. Ще у 4-х котельнях замінять обладнання частково.

Проєкт із модернізації системи теплопостачання у Тернополі реалізовують в рамках співпраці зі світовим банком. Його вартість – майже 10 мільйонів доларів. Окрім нашого міста, схожі реконструкції котелень проводять в Харкові, Миколаєві та Херсоні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,