28.03.2024

Фестивальні залаштунки: у Тернополі відбувся допрем’єрний показ фільму про фестиваль “Файне місто”

Креатор буд

Історія культового тернопільського музичного фестивалю в одному фільмі. «“Файне місто”: пандемія, потримай моє пиво» – стрічка про все те, що впродовж 7-ми років існування фесту залишалося за лаштунками.

Організатори кажуть, у фільмі розповіли глядачам про те, що неодноразово фестиваль був за крок скасування.

Співорганізатор фестивалю “Файне місто” Максим Черкашин каже, таким чином вирішили мотивувати людей і на прикладі фестивалю показати те, як щороку були такі труднощі, через які фестиваль міг не відбутися. 2020 рік, зазначає, не є чимось суперграндіозним в негативному плані і аж ніяк не причина опускати руки і не рухатися далі.

Загублені костюми, робота з топовими артистами та те, як воно – організовувати фестиваль європейського рівня у маленькому містечку. Головні актори стрічки – всі ті люди, без кого «Файне місто» точно не відбулося б.

Співорганізатор фестивалю “Файне місто” Ростислав Плахцінський зізнався, що інтерв’ю та публічні виступи даються важко, але з допомогою колег – все вийшло. Зазначає, до фільму долучили гурти з України, Росії та Європи. В більшості це ті артисти, з якими пов’язані найцікавіші історії організаторів та фестивалю.

Долучився до зйомок фільму і канал «Тернопіль 1». Саме тому наші глядачі мають ексклюзивну можливість одними з перших побачити фільм «“Файне місто”: пандемія, потримай моє пиво». На екранах стрічка з’явиться вже цього четверга о 20:00, а повтор буде у суботу о 12:00.

Співорганізатор фестивалю “Файне місто” Володимир Пасяка каже, насправді було дуже боляче переносити фестиваль, бо до останнього, і навіть, коли почалися карантинні заходи, комунікували і працювали з людьми. Просили їх і застерігали залишатися вдома та проводили різні інтерактиви.

Та скасування дійства не завадило через фільм передати всім фанатам «Файного міста» частинку фестивальної атмосфери. І, до речі, для шанувальників є хороша новина – наступного року захід триватиме цілих 5 днів: з 28 липня по 1 серпня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,