26.04.2024

Фахівці розповіли скільки металу з “Азовсталі” є у Тернополі

Креатор буд

Завод “Азовсталь” випускав левову частку металургійної продукції для України та світу. Залишки металу з Азовсталі є у Тернополі. Наші журналісти були на заводі, дізнавалися, чим унікальна сталь з тепер уже легендарного заводу “Азовсталь”.

Так, на складах підприємства “Метінвесту” в Тернополі залишилося трохи балок з Азовсталі. Ці матеріали є унікальними, бо більше в Україні їх ніде не виготовляють, розповідають майстри.

«Можна сказати, що це остання партія балок. Вона була виготовлена 13 лютого, перед повномасштабним вторгненням. Це остання партія, яка прибула з комбінату “Азовсталь”. Продукцію використовують в будівництві мостів, цехів, де велике навантаження на будівлю. Ці балки здатні витримувати велике навантаження», — пояснив начальник підрозділу складського господарства Василь Павлюк.

Міцність таких виробів увесь світ вкотре побачив 10 жовтня, коли рашисти намагалися розбити пішохідний міст у Києві. Міст,  в основі якого метал з “Азовсталі”, вистояв.

Азовстальське виробництво є частиною групи Метінвест. З залишків продукції у Тернополі – ще листи. Зі схожих виготовили символічний надпис «Вірю в ЗСУ» біля Батьківщини-Матері у столиці. Подробиці дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,