29.03.2024

Елементи зруйнованого маріупольського пологового будинку відтворили в найбільшій шопці України

Креатор буд

Рекордний вертеп. У церкві святого апостола Петра вже розпочали облаштовувати найбільшу шопку України. Офіційно її відкриють 6 січня — в переддень  Різдва. Однак вже зараз у храмі повно дітей.

Кожного року у шопку додають нові елементи. Цьогоріч одну зі частин вертепу пов’язали з війною в Україні. Тернополяни та гості міста зможуть побачити частину зруйнованого від бомбардувань Маріупольського пологового будинку.

“Один із елементів, який знаходиться в цій шопці, є пов’язаний із війною. Ми зробили таку декорацію в цій шопці. Тут знаходиться зруйнований пологовий будинок. У ньому навіть є присутня навіть бомба, щоби таким чином показати ту всю трагедію війни”, відзначив священнослужитель храму святого Петра, протоігумен монастиря ордену отців-францисканців отець Юстиніан.

Одразу поруч брати-францисканці розмістять такий же самий, але відбудований пологовий будинок. Наразі цієї частини експозиції в шопці ще немає. Її дороблять в монастирі,  поруч з церквою, а в саму шопку вмонтовуватимуть вже пісня Нового року.

Подробиці про інші особливості різдвяної шопки — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,