18.05.2024

Електронний реєстр громади: тернополяни  можуть швидше оформити дитину в школу чи садок

Ваша реклама

Зареєструвати дитину в школу чи садок стало простіше. З 12-го серпня тернопільським батькам більше не потрібно приносити в навчальний заклад 2 довідки. Одна з тих, які були необхідні, про кількість зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, так званий, документ про склад сім’ї, інша – про реєстрацію місця проживання.

У міській раді зазначають, це суттєво спростить та пришвидшить  процес влаштування у школи та дитсадки.

Начальниця відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ ТМР Мар’яна Зварич  розповіла, що батьки не повинні більше приносити такі довідки при зарахування в школу, в дитячий садочок в позашкільний навчальний заклад, оскільки документи самостійно формують керівники шкіл і садочків, які вже отримали доступ до Електронного реєстру громади.

Ці довідки також потрібні при подачі документів на організацію харчування або оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Щодо Електронного реєстру громади, то він у Тернополі  запрацював нещодавно. Завдяки цій системі, уже місяць електронні дані використовують в Управлінні соціальної політики.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що  всі, хто звертається в управління соціальної політики за отриманням компенсації для матерів, для людей пільговиків, для будь-яких інших виплат, їм не потрібно ходити в обслуговуючі підприємства чи інші установи для того, щоб отримати довідку з місця проживання і місця реєстрації. Адже завдяки цьому електронному реєстру до нього мають доступ працівники управління і вони мають можливість самі зробити витяг з цього реєстру.

В установі зізнаються, за цей короткий проміжок часу, відгуків громадян чимало і усі – позитивні. Адже, це пришвидшує процес подачі та оформлення необхідних документів.

Начальниця відділу з прийому громадян управління соціальної політики ТМР Уляна Микитюк каже, що такий спосіб роботи справді спростив процедуру для мешканців та дозволяє економити час.

Окрім цього, уже  цієї осені в Тернополі запрацює електронний кабінет мешканця. Це дозволить містянам отримати більше 40 адмінпослуг в режимі онлайн, не виходячи з дому.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,