19.05.2024

Ексклюзивно: 111 українців з усього світу встановили унікальний рекорд

Креатор буд

Музика без карантину і кордонів. 111 українців в різних куточках нашої країни та за її межами заспівали народну пісню «Не стій, вербо, над водою». Композицію виконали онлайн.

Організатори проекту кажуть, кожному з хористів окремо надсилали ноти з партіями, які ті мали виконувати. Музиканти ж у свою чергу вдома вивчали потрібні частини і записували відео. Потім з усіх надісланих роликів склали одну багатоголосну композицію.

Загалом ж учасниками унікального проекту стали музиканти з 15-ти областей України і з інших країн світу. Організатори розповідають, не очікували, що так багато людей доєднається. З самого початку учасників мало бути 15, проте з кожним днем кількість охочих збільшувалася і в фінальному варіанті в хорі заспівали 111 людей і встановили новий рекорд України.

За чотирма хвилинами музики стоїть чимало годин клопіткої праці та підготовки. Учасники онлайн-хору кажуть, чи не найважче було об’єднати десятки надісланих відео в одну композицію. Результат перевершив всі очікування і вже за перші години відео в мережі зібрало сотні лайків і переглядів.

Рекорд вкотре підтверджує – українці дійсно співоча нація. А карантин і кілометри відстані – це гарна нагода створювати щось креативне та нове. Самі ж хористи запевняють, це не остання їхня робота в такому форматі. Попереду, кажуть, ще багато нових пісень та рекордів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,