24.04.2024

Дивом урятовані: церковні реліквії із Луганщини українські військові привезли у Тернопіль

Ваша реклама

Врятовані cвятині. У Тернопіль привезли ікони та церковні цінності зі сходу України. Де зараз дуже гаряче – з міста  Лисичанськ. Наші військові під час виконання бойового завдання у зруйнованому приміщенні знайшли 13 ікон, 4 церковних ризи та декілька вишитих рушників. Усе це колись зберігалось у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

“Всі вцілілі речі позбирали, зв’язалися із священником, який свого часу служив у храмі. Це Іван Гуня родом із Тернополя. Зважаючи на те, що в Лисичанську зараз тривають бойові дії, і що ці реліквії потрібно було зберегти, то він побажав, щоб їх було передали у Тернопільську єпархію. Адже вона мала відношення до заснування цієї церкви”, — відзначив військовослужбовець ЗСУ Сергій Демчишин.

Відтак церковні реліквії передали у тернопільську катедру. Наразі вони будуть зберігатися тут. Ці ікони особливі, зазначають представники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Цінні не тільки через, те що врятовані, але й тому, що вишиті у техніці “гобелен”. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,