25.04.2024

Дві учнівські ідеї реалізують у Тернополі в рамках проєкту “Pro School”

Креатор буд

Від ідеї до результату. Вже на новому етапі учасники проєкту молодіжних ідей “Pro School”. Школярів навчають втілювати свої бажання у реальність правильно. Учні двох навчальних закладів—класичної гімназії та 25 школи мають свої перші напрацювання та проекти.

Так ось, у 25 школі реалізовують ідею ландшафтного дизайну на подвір’ї навчального закладу. Про це розповіла десятикласниця Вероніка Батьківська. А в класичній гімназії старшокласники хочуть облаштувати шаховий столик. Про задум розказав дев’ятикласник Данило Рижевський.

Організували проєкт “Pro School” в громадській організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» аби навчити дітей правильно формулювати свої бажання, продумувати їх покроково, шукати шляхи для втілення.

“В Тернополі вже кілька років активно реалізовують проєкти шкільного громадського бюджету. Але навідміну від міської програми, “Pro School” покликана розвивати менеджерські навики саме серед дітей”, — заявив керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

Проєкт “Pro School”в Україні організовують у різних містах. В його рамках учні віком 14-17 років зможуть пройти онлайн-курс з проєктного менеджменту. Ті, хто відвідали всі воркшопи та успішно складуть невеличкий тест, отримають онлайн-сертифікат. Тернопільські ж школярі, отримають фінансування, і вже навесні зможуть реалізувати задумані проєкти у своїх школах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,