24.04.2024

Другий день протестів: підприємці висловили свої вимоги владі Тернопільщини

Креатор буд

Тернопільські підприємці знову прийшли під стіни обласної держадміністрації. Причина незмінна — дозволити працювати непродовольчим ринкам, магазинам, кафе та ресторанам, а також відмінити частину урядових обмежень, які, на думку протестуючих, обмежують їхні права і можуть призвести до значних наслідків.

Прийшла на акцію і пані Світлана. Жінка каже, якщо частину обмежень зимового “локдауну” не відмінять, то багато підприємців просто збанкрутують.

На акцію сьогодні прийшли декілька десятків учасників. Серед них і пан Ігор. Чоловік продає на ринку взуття. Каже, через карантин велика частина його товару може взагалі не продатися.

Декілька представників бізнесу озвучили свої вимоги на засіданні робочої групи, яка займається вирішенням проблем малого та мікробізнесу в області. Інші ж протестувальники залишилися чекати внизу. Серед головних вимог:

“Заморозити кредити, відтермінувати наші відсотки по кредитах, а також компенсувати суму рахунків по комунальним платежам. Компенсували податки, збори і платежі. Також відмінили податки за оплату землі, а точніше оплату оренди земельних ділянок за той час, коли ми не працювали”, — наголошує голова ГО ” Підприємці Галичини” Ольга Шахін.

Окрім того, підприємці вимагали компенсувати вартість товарів, які є непридатними для продажу у зв’язку з “локдауном”, а також виплатити по 30 тисяч гривень кожному у зв’язку з витратами, які понесли підприємці в цей період.

На засіданні також були присутні представники обласної влади, податкової служби, держпраці та інших установ. Деякі вимоги підприємців викликали запитання у представників влади.

ІГОР ДЕМ’ЯНЧУК – ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОДА

“Багато питань стосовно компенсації у 30 тисяч протягом місяця. “Локдаун” триває не місяць, як ці гроші нараховуються і від якої суми?”, — запитує перший заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Дем’янчук.

Всі вимоги підприємців члени профільної комісії ОДА на наступних засіданнях мають розглянути і згодом передати до органів центральної влади.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,