25.04.2024

Друге життя рослин: тернополян запрошують побачити твори різьбяра Віктора Боркути

Креатор буд

В Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку різьбяра Віктора Боркути. Представлені в музеї понад півсотні його виробів.

Митець розповідає, переважно відтворює фігури з тематики тваринництва. Мистецтво близьке йому, каже Віктор, ще із дитинства. Малювання, музика. Друзі знали про творчу натуру чоловіка. Проте, не здогадувались, що він ще і вирізьблює такі фігури розповідають ті, хто прийшов на виставку та зустріч з автором.

Музикант Валерій Ткаченко та заслужений майстер народної творчості України Володимир Шерстій кажуть, були приємно вражені.

Директор Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, організатор виставки Володимир Сушко зазначив, що роботи Віктора Боркути надзвичайно цікаві та оригінальні.

Автор виставки розповідає, інструменти під час створення робіт доводиться використовувати різні і підбирати їх потрібно ретельно, в залежності від того, що необхідно зробити. Це, зазначає, не така проста праця, як комусь може здаватися.

Клопітка робота автора перетворює звичайні рослинні залишки у такі шедеври. Своєю творчістю, каже, хоче передати лише одне – прохання не нищити природу.

Побачити роботи Віктора Боркути охочі можуть в обласному краєзнавчому музеї, на площі Героїв Євромайдану в Тернополі. Наступного року, додамо, виставку планують показати у художньому музеї.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,