23.04.2024

Допомога для військових від тернополян попрямує на схід

Ваша реклама

Тернопільські волонтери знову відправляють допомогу військовим на схід. Перелік необхідних речей опублікував на своїй сторінці у фейсбуці співзасновник громадського руху “Захисти Україну” Дмитро Гайдуцький.  

Сухий спирт, солодощі та теплий одяг. Це частина того, що тернопільські волонтери відправлять на схід військовим. Склали список із усім необхідним та опублікували його у соціальних мережах.Більшість того, що потрібно на передовій, волонтери вже мають. Чекають, коли благодійники передадуть ноутбук. Також ще потрібно дозбирати необхідну суму на відеокамеру, щоб військові могли стежити за діями ворога.

“Завдяки добродіям, які передали кошти, сьогодні я придбаю ще 4 зимових колеса для буса військовим. Також буквально сьогодні зателефонували та попросили про акумулятор для машини”, – пояснює Дмитро Гайдуцький.

А ще потрібні ліки, тушонки, цигарки, засоби особистої гігієни, батарейки та коліматорний приціл. Учасники громадського руху “Захисти Україну” кажуть, збирають для хлопців те, що вони попросили. Зараз чекають на допомогу тернополян та жителів області.

Необхідні речі чоловіки відправляють регулярно, адже із власного досвіду знають – це справді потрібно. Знайомимось із Валерієм, сьогодні він пакує посилки побратимам, а 5 років тому сам їх отримував. У період 2014-2015 років захищав кордони України на сході нашої держави. Пригадує, у посилках волонтерів знаходили те, що неабияк мотивувало.

Валерій Волинець, ветеран російсько-української війни 2014-2015 роках, учасник громадського руху “Захисти Україну”:

“Допомога волонтерів дуже допомагає хлопцям зрозуміти, що вони роблять велику справу, що вони не самі, що народ з ними. Особливо – листи від дітей, вони показують зв’язок між військовими та людьми, які їх чекають з війни”.

Додають, ветерани, які пройшли шлях війни про неї не забудуть ніколи. Тому, вже у цивільному житті об’єднуються і допомагають побратимам, а саме – намагаються забезпечити усім необхідним. 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,