16.04.2024

“Донейт на апгрейд”: у Тернополі можна контролювати, як садки та школи витрачають кошти благодійників

Креатор буд

Відкриті дані – це один із найкращих інструментів для того, аби моніторити та контролювати. Надзвичайно важливий такий інструмент для благодійних внесків. Тернопіль став учасником проєкту “Донейт на апгрейд”, завдяки якому благодійники можуть знати, на що саме навчальні заклади міста витратили їхні кошти. А мета цього проєкту – допомогти школам та садочкам правильно розпоряджатися коштами.

Якщо ви один із тих благодійників, хто передав кошти, то можете дізнатись, на що саме їх витратили. На сайті є список шкіл та графіки, на яких відображено, що купляли навчальні заклади та який із них отримав найбільше допомоги. Для тернопільських шкіл та садочків, які фінансуються за кошти міського бюджету та за рахунок державної субвенції, додаткова допомога також є доречною.

Цього року на утримання тернопільських навчальних закладів виділили 80 мільйонів гривень. Проте, благодійні внески – це додаткова допомога школам та садкам, яка не завадить. Минулого року співвідношення коштів та благодійних внесків для шкіл становило 26 мільйонів до майже 6 мільйонів гривень.

Проєкт створено за підтримки Мністерства цифрової трансформації та Тернопільської міської ради у межах проєкту USAID/UK aid “Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,