19.05.2024

До 480-річчя Тернополя у краєзнавчому музеї організували картинну виставку

Креатор буд

81 картина тернопільських художників, а разом з тим учасників, які входять у громадську організацію “Євген Удін і компанія”. Виставку представили у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Кожен автор розказав, із якими думками творив та що хотів передати своєю працею.

До прикладу, студентка II курсу Галицького коледжу ім. В. Чорновола, учасниця пленерів Аліна Ющишин каже, що її картина – це жива душа України. Адже, зазначає, для неї це прекрасна мама, якою захоплюється, яка ніби торкається тебе з середини і обіймає тебе своєю чистотою, красою.

Студентка I курсу магістратури ТНПУ ім. В. Гнатюка, учасниця пленерів Наталія Касьян розповіла, що її три роботи створені спонтанно, адже малює тоді, коли має натхнення.

Лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. братів Богдана та Левка Лепких (2019) Микола Кафтан зауважив, що цього разу виставка відрізняється від попередніх, зокрема тим, що є роботи дітей. Через можна бачити, власне, як вони розвиваються.

Організатор виставки, заслужений художник України Євген Удін зазначає, цими картинами хотіли передати всю красу нашого міста. Разом з тим, вкотре зізнатись у любові Тернополю.

У Тернополі виставка триватиме до 5-го листопада. Далі її продемонструють у Збаражі, Бережанах та у Кременці. Тож, організатори закликають усіх охочих, відвідати музей, щоб встигнути насолодитись новими картинами тернопільських талановитих художників.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,