28.04.2024

Для чого в Україні легалізували медичний канабіс: законопроєкт прокоментувала Юлія Тимошенко

Креатор буд

У Тернопіль приїжджала народна депутатка України Юлія Тимошенко. Вона передала волонтерський медичний вантаж обласній лікарні. А також поспілкувалася з журналістами про соціально-економічні проблеми України.

Під час зустрічі із журналістами обговорили доцільність ухвалення закону, який стосується роздержавлення державних земель. Минулого тижня за нього проголосували нардепи. Та фракція “Батьківщина” цей закон не підтримала, адже “батьківщинівці” вважають, ухвалення Верховною Радою законопроєкту №7588, яким сільськогосподарські землі забираються в аграрних університетів, селекційних інститутів, пенітенціарних установ – це мегакорупція, яку прикривають війною. Після його ухвалення у держави відбирається останній мільйон сільськогосподарської землі.

“Ці землі знаходились на державних підприємствах. Вони прийняли закон, я думаю, він буде буквально уже зараз підписаний, про те, що вони міняють назву “державне підприємство” на “акціонерне підприємство”. Все, це виводиться з державної власності і віддається в фонд державного майна. І він буде по якійсь свої технології невідомій нам розподіляти цю землю”, — відзначила народна депутатка України, голова політичної партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Юлія Володимирівна пояснила, це не перший закон, який Верховна рада ухвалює, не думаючи про національні інтереси України. Але особливо суттєво він вплине на залишки нашої продовольчої стабільності. Тобто, через таке рішення нардепів відбуватиметься масштабне привласнення ресурсів всіх типів і видів.

Зараз в період повномасштабної війни Україні, як ніколи, потрібні ці державні землі, адже вона володіє корисними копалинами на 14,8 триліонів доларів, і це сума лише за сировину.

“Після прийняття цього закону державних земель в України більше не залишилось, це все. Це була остання крапка”, — наголосила Юлія Тимошенко.

Лідерка “Батьківщини” висловила позицію і щодо законопроєкту про медичний канабіс. Вона зауважує, що в 2021 році підписали постанову, в якій було затверджено два препарати, які зроблені на базі канабіноїдів. Втім за весь час, жодного препарату влада не закупила. Виявляється, все це було для створення рекламної програми, аби згодом запропонувати легалізувати медичну марихуану. Однак, новий закон про впровадження канабісу ВО “Батьківщина” категорично не підтримує, адже вважає, він має зовсім іншу мету.

“Стаття 15 дозволяє без обмежень вирощення наркотичної марихуани на території України. Є різниця медикаменти на базі канабісу і вирощування без обмежень на відкритих ґрунтах рослин марихуани?”, — підкреслила Юлія Володимирівна.

Лідерка “Батьківщини” пояснила, цей закон нічого спільного з легалізацією медичної марихуани не має, адже дає право вирощувати рослину і приватним компаніям. А ще організовувати лабораторії з розробки нових наркотичних засобів.

“Те, що вони передбачають, це по суті нарко плантація з наркокартелями всередині Європи”, — вважає Юлія ТИмошенко.

Також народна депутатка говорила про напрямки відновлення України, соціально-економічну ситуацію, роботу парламенту, розподіл газу та забезпечення і підтримку військових.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,