26.04.2024

Діти, вбиті на війні: вперше вшановують пам’ять тих, хто загинув через російську агресію

Креатор буд

Ходять до школи під канонади пострілів і не знають, яке воно – життя без війни. У 2021 в наші державі вперше на державному рівні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Таке рішення підтримали 308 нардепів на засіданні 1 червня. За офіційними даними, на Донеччині і Луганщині загинули понад 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Були поранені і травмовані через обстріли від 167 до 500 дітей.

Загалом, в Україні близько 58 тисяч дітей отримали статус постраждалих внаслідок бойових дій. Та в нас досі немає закону про їх соціальний захист. Окрім того, на державному рівні не розроблені програми реабілітації для дітей, які постраждали на війні. Різні правозахисні організації в один голос кажуть – найбільш незахищеними в російсько-українській війні й далі лишаються саме діти.

Зараз же в садочки та школи Донбасу ходять діти, які народилися, коли навколо вже лунали постріли. Вони звикли до життя в напрузі. Їхнє дитинство не таке безхмарне та безтурботне, як в мільйонів інших однолітків, адже в ньому є одне коротке, але страшне слово – війна.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,