26.04.2024

Деякі пенсіонери Тернопільщини у травні отримають більшу пенсію

Ваша реклама

Пенсіонери Тернопільщини у травні отримають перераховані пенсії. Після індексації розмір підвищення не може бути менше 100 гривень.

Перерахунок відбувається на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”.

Враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно з Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

На Тернопільщині такий перерахунок провели автоматично (без особистих звернень) для майже двісті п’ятдесяти чотирьох тисяч пенсіонерів. Підвищення ж отримали більше ста дев’яноста семи тисяч (77, 6%). Середній розмір підвищення склав 131,26 грн.

Виплату проіндексованих пенсій проводитимуть з 4-го травня, повідомляють в Головному управлінні Пенсійного фонду України в  Тернопільській області.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,