12.05.2024

Десятки послуг не виходячи з дому: в якому режимі працюють комунальні та приватні установи Тернополя

Креатор буд

Сьомий місяць карантину. Практично всі держустанови та підприємства країни перейшли у новий режим роботи. Більшістю послуг водоканалу, теплокомуненерго, обленерго, обслуговуючих підприємств та ОСББ тепер можна скористатися не виходячи з дому. Тому, аби Ви не стояли під дверима установ, а вдома, сидячи на дивані, могли отримувати потрібні послуги, ми з’ясували, як працюють комунальні установи міста.

Спочатку наша знімальна група пішла у «Тернопільводоканал». Всередині установи – порожньо. Працівники нам розповідають, що практично всі послуги тепер надають лише дистанційно.

Начальник відділу розрахунків населення КП “Тернопільводоканал” Руслан Бурмас каже, подати показники, отримати роз’яснення щодо проведених нарахувань можна телефоном. Також можна замовити й інші види робіт, які потрібні для споживачів. Йдеться про розпломбування лічильників, реєстрація лічильників, опломбування лічильника і повірку.

Тобто, скористатися цими послугами можна у телефонному режимі й онлайн.

А яка ситуація у теплокомуненерго? Біля входу на територію – замок, але поруч є кнопка виклику. До нашої знімальної групи вийшла Наталія Красіцька – начальниця служби збуту теплової енергії КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”. Жінка каже, теж працюють дистанційно, але для людей, які все ж приходять до установи – проводять консультації на вулиці. Якщо  все ж є потреба зайти, то впускають відвідувачів, дотримуючись усіх карантинних вимог.

Тобто, тут так само, як і у водоканалі, онлайн можна подати показники і вирішити проблеми з лічильниками. Якщо ж вам потрібно внести зміни до документів, тоді доведеться прийти до установи.

Де спілкуються з відвідувачами зовсім по-новому, так це у житлово-комунальному господарстві ПП “Східний масив”. Прийом громадян тут триває з 8 по 10 ранку. Далі ж його проводять в режимі онлайн, або ж з допомогою камери. Заступниця директора Надія Пенкна каже, що з допомогою спеціальної кнопки людина може викликати диспетчера чи спеціаліста у тому чи іншому питанні.

Та попри такі дистанційні методи спілкування у підприємстві кажуть, в години прийому щодня сюди приходять більше десятка людей. До прикладу, ті, кому необхідні певні довідки.

Отож, якщо коротко – декілька порад від фахівців, як не стояти в довгих чергах біля потрібних установ. Перше – зателефонуйте на гарячу лінію. Друге – зайдіть на офіційний сайт і створіть особистий кабінет, там є вся інформація про перелік послуг. Таким чином ви збережете власний час і зможете швидко вирішити ту чи іншу проблему.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,