25.04.2024

Депутати Тернопільської облради проголосували за зміни до бюджету. Хто отримає кошти?

Креатор буд

Майже три години обговорень і понад 20 прийнятих рішень. У Тернополі відбулось чергове засідання сесії обласної ради. Ключовим було питання змін до бюджету.

Голова обласної ради Віктор Овчарук каже, через позов облдержадміністрації на обласну раду щодо змін до бюджету на 2020 рік, які прийняли на попередніх засіданнях, вони не можуть розпоряджатися грошима. А, відповідно, не отримували заробітну плату, наростала заборгованість. Також наростали штрафні санкції стосовно невиплати пільгових пенсій. Резонансною була перезарядка апарату кобальтового опромінення  «TERABALT» на базі онкологічної лікарні.

Напередодні,  після 7 годин дискусій комісії з питань бюджету, депутатського корпусу та представників облдержадміністрації, ці питання було вирішено. І вже сьогодні депутати облради підтримали рішення про зміни до обласного бюджету.

Зокрема, додатково виділили кошти до однієї психологічної лікарні – ще 3 мільйони. Також на медикаменти і кошти до заробітних плат по летовищу, бо там їх взагалі не було закладено, зазначив Віктор Овчарук.

Окрім того, на сесії депутати підтримали  пропозицію направити звернення обласної ради до керівників країни та депутатів Верховної Ради від Тернопільщини щодо загрози втрати безвізового режиму з Євросоюзом. Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна зазначив, що серед вимог – переглянути свою політику і не допустити згортання європейського курсу України, а також забезпечити інтеграцію України у ЄС.

Під час засідання сесії протестували і «радикали». ТВК не зареєструвала «Радикальну партію Олега Ляшка» і, відповідно, не допустила її до участі у виборах. Тож, на сесії облради депутати підтримали звернення радикалів, з вимогами змінити це рішення.

Депутати-радикали заявили, що влада спеціально перешкоджає їхній реєстрації та участі у виборчому процесі. Представники партії Олега Ляшка підозрюють, що влада упереджено ставиться до радикалів, а тому партійці готові до радикальних дій. Представник партії Володимир Барна каже, планують навіть перекривати міжнародні дороги і залізницю.

Проголосувавши, депутати облради звернулися до Центральної виборчої комісії з вимогою усунути грубі порушення з боку Тернопільської ТВК та зареєструвати виборчі списки радикальної партії Тернопілля, згідно з чинним законодавством. Окрім того, на сесії прийняли й ряд інших  рішень, зокрема про присвоєння почесних  нагород жителям області і вшанування Чортківської трагедії  на обласному рівні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,