25.04.2024

День партизанської слави: тернопільські артилеристи виконали кавер на пісню “Йшли селом партизани”

Креатор буд

На сході України починають формувати перші підпільні партизанські загони. Десятки, а потім сотні та тисячі небайдужих вирішують чинити спротив тій небезпеці, яка великою навалою прийшла на наші землі з західних кордонів. Сьогодні чимало істориків констатують, перемогу у Другій світовій не вдалося б здобути без підпільних підрозділів. За офіційними підрахунками їх на території України діяло майже 2 тисячі.

Через 60 років у 2001 на офіційному рівні затвердили відзначення Дня партизанської слави. І вже впродовж 19 років по всій Україні 22 вересня вшановують пам’ять всіх тих, хто в тилу ворога боровся за свободу рідної землі.

У Тернополі ж військовий оркестр 44 окремої артилерійської бригади підготував свою кавер-версію пісні «Йшли селом партизани».

Військові кажуть, у наш час, як ніколи важливо не забувати про ті події, які відбувалися майже 80 років тому. Саме тому музикою хотіли вкотре наголосити на тому, що боротьба за волю і незалежність України продовжується.

Старшина, музикант військового оркестру 44 окремої артилерійської бригади Роман Шевчук каже, що це спомин про наших батьків і дідів. Додає, може, колись роки пройдуть і згадають і про тих, хто з 2014-го теж воював і захищав наші східні кордони.

Музиканти розповідають, в своєму репертуарі мають чимало патріотичних пісень. Деякі композиції розучують до певних важливих днів та свят. Одна з таких – «Йшли селом партизани».

Начальник військового оркестру 44 окремої артилерійської бригади Тарас Когут зазначив, що ми не можемо бути незалежними, коли над нами буде пан. Каже, люди ще 100 років тому зрозуміли, що таке справжня незалежність і виборювали її. Борячись зі всіх сторін, щоб вибороти нам незалежність.

Творять історію сьогодні і пам’ятають про подвиг предків. Тернопільські артилеристи кажуть, історія має властивість повторюватися, тому потрібно пам’ятати і вчитися на помилках минулого.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,