06.05.2024

Дефіле у вишиванках, виступи артистів та фотовиставка: у Тернополі відбувся етнофестиваль

Ваша реклама

Показ мод у вишиванках, виступи артистів та конкурси. У центрі Тернополя, на вулиці Сагайдачного, відбувся етнофестиваль. Подію приурочили до Дня Незалежності України.

Начальниця управління культури і мистецтв ТМР Світлана Козелко розповіла, що захід відбувся з дотриманням карантинних вимог.

«Родзинкою» фестивалю стала презентація фотовиставки проєкту “Я – Україна!”. Над цим проєктом натхненно працювала творча група тернопільських митців різних сфер упродовж кількох місяців.

Як кажуть організатори, основним завданням для них було передати через фото красу та багатство і України, і талановитих людей Тернопілля.

Дизайнерка та ідейниця етнофестивалю Іванна Сивак каже, що створення нею вишитого одягу тривало більше року. Тоді вона розповіла про ідею створення цього проекту команді, яка її підтримала.

В проекті задіяли багато харизматичних, відомих та талановитих особистостей, і кожен уособлював певний образ, з яким асоціюється Україна. Взяла участь у фотопроекті і благодійниця Ольга Шахін.

Голова Тернопільського осередку ГО “Асоціація жінок України «Дія» каже, що участь у такому тематичному проекті для неї – радість. Жінка вдячна усім, хто долучився, а, зокрема, усім військовим.

На завершення свята для тернополян виступили відомі виконавці та танцювальні колективи. Окрім цього, кожен охочий мав можливість зробити світлину на яскравій фотозоні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,