25.04.2024

Дефіцитний захист: 1500 респіраторів передали Тернопільській міській дитячій лікарні

Креатор буд

Наразі медзаклади Тернополя забезпечені необхідними засобами захисту.

Півтори тисячі респіраторів. Стільки засобів захисту найвищого рівня – FFP3 – отримали у Тернопільській міській дитячій лікарні.

Маски придбали за кошти міського бюджету.

– Ми бачили, що більший потік допомоги саме в Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги, а в дитячу менший потік допомоги від волонтерів та підприємців, тому було прийнято рішення допомогти саме дитячій лікарні, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Хоч фінансово лікарні міста й управління забезпечені, та засоби захисту завжди є дуже потрібними. Особливо лікарям. Наразі медзаклади Тернополя, зважаючи на кількість хворих на коронавірус, забезпечені необхідними засобами захисту. Запасів вистачить на 1-2 місяці.

– 36 респіраторів використовують безпосередньо, де є прямий контакт із хворими на COVID-19. Це інфекційне відділення, реанімація, це є життєво необхідна сьогодні річ. Думаю, на найближчі місяці півтора нам вистачить, щоб люди були захищені і виконували свій обов’язок, – каже директор КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Андрій Артимович.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,