29.04.2024

Де сьогодні можна безкоштовно щепитися від небезпечних недуг у Тернополі

Ваша реклама

Біля драмтеатру працює вакцинальний автобус. Тернополян і гостей міста сьогодні закликають безкоштовно щепитися від небезпечних хвороб.

В Україні стартував Європейський тиждень імунізації. В його рамках нині до 16.00 у Тернополі працює вакцинальний автобус. Тут щепитися можуть усі охочі.

Основна мета цього спецтранспорту — збільшити кількість вакцинованих через легкість та доступність цього процесу. Також нині тут  можуть щепитися усі охочі від коронавірусу, дифтерії та правця. Для цього треба мати із собою лише паспорт.

“Впродовж останніх двох років, враховуючи пандемію ковіду та військові дії, які є на території України, помічаємо деяке зниження вакцинації. Тобто, ми бачимо, що є певні прогалини у вакцинації. Тому хочемо нагадати, що вакцини є, вони діють, вони захищають населення”, — відзначає завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Марія Павельєва.

Працюватиме вакцинальний автобус цього тижня не тільки у Тернополі, а й у області. Зокрема щепитися зможуть жителі Шумська, Заліщиків, Чорткова і Теребовлі.

Нагадаємо, першими послугами у вакцинальному автобусі скористалися жителі Золотниківської громади.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,