20.04.2024

Де можуть пройти обстеження тернополянки під час місяця боротьби із раком молочної залози

Ваша реклама

Щодня кожна восьма жінка у світі чує діагноз — рак молочної залози. Хворіють і молодші, і люди старшого віку. Саме тому, щоб привернути увагу на захворювання, та боротьбу з ним, з 1993 року ВООЗ оголосила жовтень місяцем боротьби із раком молочної залози.

«Звичайно, існує ряд факторів для жінок. В першу чергу – вік. Друге — це є пізня менопауза. Серед інших чинників — раннє статеве дозрівання, а також спадкова схильність до цієї патології», — розповідає лікарка акушер-гінеколог, медична директорка клініки Стефана Хміля Марія Хміль.

Щорічно кількість встановлених діагнозів зростає на 1% в усьому світі. Тому рожева стрічка у жовтні є символом об’єднання жінок у боротьбі з хворобою. Медики наголошують пацієнткам на важливості щорічного обстеження. В більшості випадків рак молочної залози на ранніх стадіях виліковний. Тож варто не ігнорувати тривожні симптоми. Загрозу легко виявити, якщо жінка регулярно обстежує свої груди.

«Кожна жінка добре знає своє тіло. При виявленні навіть незначних змін на молочній залозі: зміна забарвлень, чи ущільнення, чи виділення з соска – необхідно одразу звернутися до лікаря. Це допоможе врятувати здоров’я і життя», — наголошує Марія Хміль.

Також новоспеченим матерями медики рекомендують годувати дитину грудьми. Це хороший спосіб запобігти раку молочної залози.

«Це є корисно як і для малюків, так і для мами, як профілактики раку молочної залози. Адже вчені довели, що ті мами, які вигодовують своїх діток, менше страждають на дану патологію», — пояснює Марія Хміль.

Зрештою, у будь-якому віці нехтувати здоров’ям не варто. Найперше, що ви маєте зробити, якщо помітили симптоми – проконсультуватися зі спеціалістами.

«Дорогі наші жінки, ваше здоров’я залежить від вас. Просимо уважно ставитися до свого здоров’я. А в наших медичних центрах завжди можете записатися на ультразвук молочної залози, або ж на консультацію до мамолога», — зазначила Марія Хміль.

У медичному центрі “Клініка професора Стефана Хміля” можна записатися на консультацію до лікаря-мамолога, а також та на УЗД молочних залоз, що дасть максимальну можливість обстежити ваше жіноче здоров’я. Обладнання в клініці дає цифрову ультрадіагностику експерт-класу та високої якості.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,