25.04.2024

Данина пам’яті: у Тернополі відкрили виставку робіт художника-інженера

Ваша реклама

Картини художника-інженера репрезентували в художньому музеї Тернополя. Ярославу Василику цьогоріч могло б виповнитися 70 років. Через карантин на виставку зібралися лише найближчі друзі.

Дружина художника Ярослава Василика пані Ніна розповіла, що для нього важливо було показати людям свої картини. Зауважує, попри неабиякий талант пан Ярослав художньої освіти не мав.

Усе життя він пропрацював інженером-конструктором, але завжди знаходив час для справи, яку вважав покликанням – мистецтва. Анна Колесник – донька художника, розповідає, що більшість картин тато створив вже на пенсії і виставляв їх у Києві, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях.

Онучка ж художника – Наталя Колесник знає історію кожної роботи дідуся. Каже, що Ярослав Василик найбільше любив Ван Гога. Натхнення черпав у природи та позичав ідеї у своїх дітей. За словами Наталі, навіть найсумніша картина її дідуся – передає тепло. Зауважує, дідусь був мовчазним.

Знайома художника Ярослава Василика – Лариса Швець каже, що в його роботах помітні зміни форми та кольорів, у порівнянні із класикою. Додає, загалом його творчість яскрава, бо він дуже любив цей світ.

Нині усі картини Ярослава Василика зберігаються у його дітей, продавати їх вони не планують. Друзі кажуть, що він ще багато не встиг намалювати, але усі роботи є втіленням його таланту.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,