20.04.2024

Центр глибинної психології та проективних методик “Самість” Олени Скали діє у Тернополі

Креатор буд

Професійна допомога  людям. Центр глибинної психології “Самість” діє в Тернополі. Це безпечний затишний осередок, де люди можуть отримати професійну психологічну допомогу, а також провести час із користю для особистісного розвитку.

Самість – з німецької «сам», самоособистість – це першооснова, що є глибинним центром та виразом психологічної цілісності окремої людини, індивіда. Самість показує, які ми є справжні, нашу унікальність та самоцінність. Усвідомити прагнення до цієї самоцінності та цілісності і почати рухатись у цьому напрямку допомагає засновниця центру глибинної психології, психологиня Олена Скала.

Як відзначає засновниця центру, аналітично-орієнтована психологиня, юнгіанська психотерапевтка Олена Скала, їй хотілося створити в Тернополі такий осередок, де люди могли би приходити на різні групові зустрічі, під час яких присутнім могли би розповідати про те, як працює психологія і наша психіка.

Такі групи вже діють у центрі. Це, зокрема, зустрічі під назвою “Мамська Схованка”. Це простір для матусь із немовлятками. Діє ще одна група психологічної підтримки для тих, хто перебуває у важких стосунках. Її назва “Жінки, які кохають до нестями”.

“Чоловічі посиденьки з психологом” — це нова група у центрі глибинної психології. Набір триває, сам захід відбуватиметься у форматі психоедукаційних зустрічей.

Відзначимо, що Олена Скала є аналітично-орієнтованим психологом. Це напрямок глибинної психології, який ще називають юнгіанським, адже його засновником є Карл Юнг.

А ось для роботи зі сновидіннями у центрі глибинної психології “Самість” набирається група під назвою “Юнгіанська сновидча група”. Адже сни – це послання несвідомого людини. Це великий потужний інструмент за допомогою якого ми можемо зрозуміти, що відбувається зараз в моєму житті. Через сни до нас приходять рішення й інсайди, саме для нас, пояснює Олена Скала.

Також у центрі регулярно проводять зустрічі “Психкіноклубу”. Спільний перегляд фільмів далі супроводжується аналітичним розбором та обговоренням піднятих там тем і ідей. Також Олена Скала використовує у своїй практиці проективні методики – метафоричні карти та трансформаційні ігри.

Олена Скала проводить і групові зустрічі, і індивідуальні заняття для людей від 18 років і старших. Але переважно психологиня працює із жінками і чоловіками 30-45 років. Це той вік у житті людини, коли вона готова щось змінювати в своєму житті, і потребує для цього внутрішньої підтримки, коли накопичились і починають проявлятись болючі та важкі стани – втрата близьких, загальне незадоволення своїм життям, депресивні стани.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,