29.03.2024

COVID-19: тернопільські лікарі прогнозують другу хвилю коронавірусу

Креатор буд

У Тернопільській лікарні швидкої допомоги, в інфекційному відділенні лікують хворих на коронавірус. Зараз там 37 пацієнтів, четверо із них – з області. Стан – середньої важкості.

Надія Семчишин, яку наша знімальна група зустріла біля відділення, прийшла у медзаклад передати смаколики своїй колезі. Та, розповідає, захворіла ще 3 тижні тому.

Пані Надія розповідає, у колеги була прикоренева пневмонія. Раніше її підключали до дихального апарату, але зараз жінка вже одужує.

Колезі пані Надії – 62 роки. Лікарі кажуть, саме люди такого віку перебувають в групі ризику. Часто помирають ті, у кого є ще й супутні захворювання – серцево-судинна недостатність, цукровий діабет та надлишкова вага.

Заступник директора ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”, лікар-епідеміолог Володимир Паничев зауважує, що заразитись коронавірусом може будь-хто – це не має бути соромно.

До 31-го серпня в Україні триватиме адаптивний карантин. Та, не зважаючи на всі обмеження, на Тернопільщині кожного дня продовжують реєструвати нові випадки захворювання на коронавірус. Лікарі кажуть, динаміка дещо неоднозначна, тому нехтувати засобами та правилами захисту не варто.

Медики очікують чергового спалаху епідемії восени. Адже в той період активізуються і сезонні захворювання. Тому, рекомендують на даний момент побільше вживати вітаміну C, який зміцнює імунітет.

Щодо готовності фахівців, то начальник Управління охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР Василь Даньчак запевняє, що лікарі та медичні заклади забезпечені всім необхідним на три місяці.

Тим часом у світі за останню добу зафіксували ще 250 тисяч хворих. В Україні наразі 66,5 тисяч інфікованих. У ВООЗ же заявляють – пандемія посилюється, тож слід бути напоготові.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,