28.03.2024

Чим запасаються на випадок відключення світла жителя Тернополя

Ваша реклама

Мати сусіда-ворога — означає готуватися до різних варіантів. І українці це розуміють. Альтернативне світло може допомогти багатьом жителям міст, де впроваджують віялові відключення електроенергії. Наша журналістка дізнавалася чим запасаються тернополяни, аби пережити “темні” часи. Також поцікавилася цінами на цю категорію товарів.

Так, найбюджетніша для тернополян заміна світла – свічка. Вона не потребує підзарядки, її легко переміщувати з місця на місце, і така річ точно є чи не у кожного в домівці. Або в списку покупок на зиму.

Вартість свічок на ринку і в магазинах стартує від 10 гривень за штуку. Все залежить від ваших вподобань. Але освітити велику площу вони не зможуть. Тому наступна річ, яку називають люди — ліхтарики. Ціновий сегмент ліхтариків – дорожчий за свічки. Найпростіший акумуляторний  вартує більше сотні гривень. Залежно від функцій, вартувати така річ може і кілька тисяч.

Ще одна портативна річ, від якої можна зарядити телефон, або й ліхтарик – павербанк. Такі вартують від восьми сотень гривень і більше. Та всі ці речі замінять електроенергію на короткий час. Якщо відключення будуть по декілька днів, в будинках може статися чимало казусів. Якими іще варіантами можна скористатися під час відсутності електрики, дивіться в сюжеті.

Нагадаємо, вже кілька мільйонів людей переглянули відео тернополянина про те, як зробити аварійну свічку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,