02.05.2024

Чим більше велосипедистів, тим більше порушень: поліцейські попереджають про небезпеку

Ваша реклама

Профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху тривають у Тернополі. Цьогоріч поліцейські приділили увагу учасникам дорожнього руху на двоколісному транспорті. Велосипедистів на автодорогах міста з кожним роком стає все більше.

Аби уникнути небезпеки на дорозі, поліцейські радять кермувальникам велосипеда дотримуватися основних правил. Їх перелік, а також технічні вимоги, визначені до транспортних засобів, нагадала начальник відділу зв’язків з громадськістю УПП в Тернопільській області Олександра М’ялковська.

«Велосипедисти мають пам’ятати, що рух двоколісником дозволений по крайній правій смузі проїзної частини, або ж по велодоріжках. Рухатися по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку, а дітки яким більше семи років по тротуарах на двоколіснику вже рухатися не можуть», – розповіла поліцейська.

Власники ж вело транспорту кажуть, хочуть щоб у місті було якнайбільше велодоріг. Тернополянин Максим Гавришенко зауважує, водії авто не завжди зважають на велосипедистів, як на повноцінних учасників дорожнього руху, тож варто не забувати, що на дорозі потрібно бути взаємоввічливими. Важливе також і захисне спорядження, зауважив чоловік.

З послабленням карантину багато дітей гуляють в парках та на спортивних майданчиках. Чимало з них для прогулянок використовують самокати, ролики чи скейтборд. Їх поліцейські також застерігають про різного роду небезпеку. Зокрема нагадують про правила поведінки поблизу проїжджої частини, про те, як потрібно переходити дорогу, де не можна їхати на скейті чи самокаті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,