26.04.2024

Чи варто запроваджувати додатковий “реабілітаційний” рік для тернопільських учнів

Креатор буд

Запровадження додаткового року навчання для школярів. Таку ідею зараз обговорюють в Україні. У такий спосіб хочуть компенсувати можливі прогалини у знаннях дітей, які виникли під час пандемії та війни. Думки тернополян щодо додаткового навчального року дізнавалися наші журналісти.

Отже, в Україні обговорюють ідею проведення так званого “реабілітаційного” навчального року. Таким чином хочуть компенсувати прогалини учнів у навчанні через війну та пандемію.

Директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома каже, що під час тривоги освітні послуги не мали би надаватися. Є навчальні заклади, де триває освітній процес, а є ті, де неможливо проводити уроки. Тому можливо і варто зробити такий реабілітаційний рік.

Проте, тема додаткового “реабілітаційного” року лише обговорюється, наголошує директорка департаменту. Нею цікавляться усі — освітяни, батьки,  учні. І лише від їхнього рішення буде залежати чи потрібен він і у якому форматі навчатимуться діти. Адже певного алгоритму дій поки немає.

Хтось таку ідею підтримує. Дехто ж навпаки проти “реабілітаційного” року. Нам кажуть, діти пристосувались навчатися онлайн. Тому зараз їм потрібен перепочинок.

Не в захваті від “реабілітаційного” року і самі педагоги. Нам кажуть, освітній процес триває. Уроки проходять і онлайн, і офлайн. Діти інформацію засвоюють добре. Проте, є й такі, кому важко опановувати нове. Тоді з такими учнями потрібно займатися індивідуально, кажуть вчителі. Але, не вбачають потреби залучати усіх школярів до “реабілітаційного” року.

Міркування освітян, батьків і дітей — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,