20.04.2024

Чи варто вивчати ПДР у школах — думки тернопільських учнів, педагогів і патрульних

Креатор буд

ПДР у школах. Приділяти більше уваги безпеці дорожнього руху в освітніх закладах пропонують відповідним законопроєктом. Його Верховна Рада ще не ухвалила. То ж ми вирішили запитати тернопільських школярів і педагогів, як їм така ідея.

Знати правила дорожнього руху вже давно стало звичним для учнів школи-правового ліцею №2 у Тернополі. Тут розуміють, незнання — не звільняє від відповідальності.

Старші учні нерідко користуються велосипедами, електросамокатами, тож, зізнаються, правила вивчати доводиться і на практиці.

Правила руху і які ситуації можуть виникати на дорозі учні вивчають, зокрема, на уроках права. Тож вважають себе досить обізнаними. Педагоги переконані, вивчати у школі ПДР зайвим точно не буде. Йдеться і про теорію, і про практику.

Навчати ПДР можна із першого класу, ігрова форма для цього добре підійде, переконана заступниця директора з виховної роботи ТНВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів – правовий ліцей №2” Оксана Ленько.

У правовому ліцеї навіть проводять своєрідні судові процеси, де учні розглядають випадки порушення правил, відзначає директорка закладу Інна Іванюк.

На цю тему спілкуються із учнями шкіл, садочків і патрульні. Чи не щодня вони відвідують освітні заклади, аби підвищити обізнаність маленьких краян. Запровадження вивчення ПДР у школах також підтримують. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,